Министър-председателят Бойко Борисов и министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева проведоха видеоконферентна

...
Министър-председателят Бойко Борисов и министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева проведоха видеоконферентна
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Държавата прави всичко по силите си

Министър-председателят Бойко Борисов и министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева проведоха видеоконферентна среща със аграрни производители от секторите „ Животновъдство “, „ Плодове и Зеленчуци “, „ Риба и рибни артикули “ и „ Пчеларство “, заяви вести.бг.

Поводът бе признатото Постановление, с което комерсиалните вериги се задължават да оферират българска продукция на локални (регионални) производители в обектите им.

По време на диалога бяха разисквани подхванатите ограничения от страна на страната и усложненията, които производителите срещат при осъществяване на продукцията си.

Премиерът Бойко Борисов изтъкна, че страната прави всичко по силите си, с цел да поддържа земеделския бранш и родното произвеждане. Министър-председателят беше безапелационен, че преди всичко в този момент в изискванията на изключително състояние е здравето на българските жители.

Най-важно е да ви запазим живи, след това всичко останало ще пристигна от единствено себе си, ще се стегнем и ще го създадем. Сега се мъчим с такива ограничения да ви оказваме помощ, каквото може да се направи. Първата цел ми е да сме живи, съобщи Борисов.

Министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева подчерта, че стремежът е да бъдат подкрепени дребните и локални български производители, с цел да се резервира поминъкът им.

По думите й, локалната българска продукция е по-свежа, по-прясна и по-позната. Тя бе безапелационна, че потребителите би трябвало да имат право на достъп до локалното произвеждане. От сектора показаха, че стоят зад напъните на кабинета и допълниха, че държавното разпореждане е опция за дребните производители. Те означиха, че такава организация е основана и в други страни. На срещата производителите подчертаха, че желаят да продават стоката си в България и по думите им, точно комерсиалните вериги са канал за реализация на продукцията им.

Те упорстват срокът на деяние на Постановлението да бъде без ограничаване. Стопаните обявиха още, че адмирират напъните на страната за решение на проблемите в бранш „ Земеделие “.

В рамките на диалога министър Танева означи, че въведеното условие млечните артикули да са напълно създадени от българско сурово мляко цели да подкрепи бранш „ Животновъдство “ – млечно направление при реализацията на сурово мляко. Причината е почналият срив на цената му в цяла Европа. От своя страна производителите благодариха и за всички заплащания и дотации, които получават в точния момент и Държавен фонд,,Земеделие “ съблюдава оповестения график.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници! Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите. Преценете дали материала търси сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Запомнете: Има неистини, има проклети неистини, само че има и статистика!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР